1. Folders
Laat de leerlingen een info folder over een blessure naar keuze maken. Gebruik een rubric waarmee ze zichzelf (en elkaar) goed kunnen nakijken. Bonus voor een goede mop over een blessure, of een leuke strip erbij. Dit kan ook gekoppeld worden aan een korte presentatie. Vooral de zelf mee gemaakte blessures van leerlingen zijn vaak een erg leuke aanvulling, soms komen hele röntgenfoto's in de folders terecht.
2. Blessure experts
Gebruik de expert methode waarbij groepjes van vier worden gemaakt. Iedere leerling binnen een groepje krijgt een blessure waarin zij zich verdiepen en ze dienen het uiteindelijk aan elkaar uit te leggen binnen dat groepje. Vervolgens worden er willekeurig leerlingen uitgenodigd om iets te vertellen over een blessure voor de hele groep.
3. Skelet schrijven
Laat de leerlingen alle namen van de botten in de vorm van een skelet schrijven op A3. Daarna met kleuren de botgroepen aan laten geven. Geeft heel leuk resultaat en is nuttig.
4. Skelet tekenen
Rol behang uitrollen, leerling erop en omtrek tekenen. Daarna alle beenderen erin tekenen en benoemen.
5. Een beweging filmen
Leerlingen een "move" laten filmen, betrokken beenderen, gewichten en type gewrichten laten benoemen. Sommigen lukt het zelfs dat er in te editen.
6. Skelet dier maken
Pony, of ander huisdier, helemaal opmeten en het skelet bij techniek na laten maken. Per tweetal één bot, daarna moeten ze samenwerken met een andere groep om de gewrichten te maken.
7. Schedels knutselen
Laat de leerlingen met materialen een echte 3D schedel namaken.
8. Bottenbingo
Hoofdprijs: een pak mergpijpjes. Of bottenpennen.